Mlékárna Valašské Meziříčí
Mlékárnu založil Vilém Frank a byla zřízena v objektu bývalého dvora v roce 1936 jako mlékárna Spolku chovatelů hovězího dobytka. Tento spolek reprezentovalo devět až dvanáct větších zemědělců z oblasti kolem Valašského Meziříčí. Mlékárna vyráběla mléko samovolně kysané, máslo a tvarohové pomazánky. Počáteční zpracovatelská kapacita činila přibližně 500 litrů mléka denně.
V roce 1948 byla znárodněna a zastaralé výrobní zařízení hnané transmisí nahradilo modernější zařízení.
Roku 1992 převzala mlékárnu firma Meziříčská mlékárna, s. r. o., která podnik zmodernizovala a rozšířila. Mlékárna v roce 2025 vyváží své výrobky do celé republiky, dále se orientuje na slovenský a maďarský trh. Denní nákup mléka ke zpracování se pohybuje okolo 100.000 litrů. Výrobní program tvoří jogurty (např. Marlenka), kysané výrobky a čerstvé tekuté výrobky. Produkty Mlékárny Valašské Meziříčí jsou zastoupeny v celé síti obchodních řetězců, rovněž i v ostatních maloobchodních prodejnách. Za dobu své novodobé historie si našly výrobky jako Valašská kyška nebo smetanové jogurty velikou oblibu u spotřebitelů, a to především díky kvalitě, která je pro valašskou mlékárnu na prvním místě. Za to získala v minulosti i celou řadu ocenění. Spolumajitelé mlékárny jsou Jana Novotná, Jiří Malina a Jaroslav Vévoda. Vzhled budov mlékárny nese typické znaky architektury devadesátých let 20. století, jako je nadměrné užití zrcadlových skel na fasádě. Dominantní je monumentální vjezd do podniku.