Gravitační vinařství Vilavin
Vinařství začalo psát svou historii v roce 1995, kdy rodina převzala v restituci zpět 0,5 hektaru vinice, na kterých hospodařili jejich předci. V roce 2020 již hospodaří na 27 hektarech. Název VILAVIN nese ve svém názvu vilu vín, tedy dokonalý domov pro víno a ve svém logu zobrazuje vílu jako můzu pro jeho vznik.
Vila vín je šestipatrová budova ve které jsou rozmístěny technologie v každém patře včetně podzemí. Je to vlastně funkcionalistická budova, protože funkce byla při stavbě to hlavní. Víno projde postupně všemi patry. Na tom prvním se maceruje, na druhém cedí a lisuje, na třetím odkaluje, na čtvrtém kvasí, na pátém zraje na jemných kvasinkách a na šestém už zraje hotové víno.
Gravitační vinařství bylo tradičním způsobem výroby vína 8000 let, kdy sklepy byly šikmou dírou do země, na začátku stál dřevěný lis a z něj vytékal mošt samospádem do dalších nádob. Použití čerpadel ve vinařství je mnohem mladší a přináší do zpracování hroznů nové vlivy, kterým se chtějí majitelé vyhnout.
Ve vinařství je možné si objednat degustaci a exkurzi celého šestipatrového objektu.